Bax Houthandel
Uw mandje is momenteel leeg.
Aanbiedingen

Aanbiedingen houten vloeren

Budget lamelparket Lamelparket Massief houten vloer Laminaat MDF plinten wit Vloer accessoires
Vragen?...stel ze ons!

Open onze chat box of:


bax-houthandel-team-new

bel-me-terug

 

BEL: 0342-420880

Zoeken
Waarom Bax Houthandel

 

  • Eigen import en productie
  • Topkwaliteit
  • Service
  • Magazijn en showrooms
  • Snel en veilig online betalen
  • Alles uit voorraad
  • Eigen transport
  • Eigen legteams
  • Scherpe prijzen

Betaal methode

Houten Vloeren Prijzen

prijzen-houten-vloer

Aanvraag Vloeren Offerte

hout-offerte-aanvraag

Vestigingen Bax Houten vloeren

bax-vloeren-vestigingen

Bax Houthandel Brochures

bax-brochureAfdrukken

Budget Lamelparket Leginstructie | Budget Lamelparket Ondervloer

Budget Lamelparket Leginstructie

 Ondervloer zwevende constructie met folie

laminaat-parket

budget lamel vloerdeel

Normaal folie 0f 11 decibel reductie folie

Draag vloer

Voordeel

Vloer dikte blijft beperkt en dit is een goedkope techniek.

Nadeel

Zwevende constructies zijn gevoelig voor het krijgen van kieren. Ondanks het gebruik van span veren kunnen er kieren in de vloer ontstaan doordat de planken onderling niet geheel vast liggen. Trilling in de vloer is hoofd verantwoordelijk voor de afschuivende krachten waardoor kieren kunnen ontstaan.

 


* Ondervloer voorkeur met onderburen

 

 

laminaat-parket

budget lamel vloerdeel

3 mm folie

10 mm hardboard platen

11 decibel reductie folie (5mm) Draag vloer

Voordeel

De vloer als geheel is zwevend, u heeft geen contactgeluid. De budget lamel planken worden blind vernageld op de houten platen, hierdoor wordt ieder vloerdeel afzonderlijk vastgezet. U heeft hiermee minder kans op kieren en planken die onderling werken. De constructie is veel beter dan bij zwevend installeren. De vloer bouwt middels deze techniek weerstand op, waardoor vervorming wordt verminderd.

Nadeel

De dikte van de vloer wordt rond 38 mm en kost iets meer.

 

 


* Ondervloer voorkeur met onderburen

laminaat-parket

Budget lamel vloerd eel

3 mm folie

10 mm hardboard platen

Draag vloer

Voordeel

10 mm platen worden met beton lijm vastgezet op de draag vloer. De budget lamel vloerdelen worden blind vernageld op de houten platen, hierdoor wordt ieder vloerdeel afzonderlijke vastgezet. U heeft bij deze techniek veel minder kans op kieren en planken die opspelen. De constructie is erg goed doordat de houten vloer volledig wordt gedragen. De vloer bouwt middels deze techniek weerstand op, waardoor vervorming wordt gereduceerd.


Nadeel

De vloer dikte wordt +/- 33 mm en de vloer wordt duurder.


 

Ondervloer van platen.

laminaat-parket

budget lamel Vloer deel

3 mm folie

10 mm hardboard

platen draag vloer

Voordeel

10 mm platen worden met beton lijm vastgezet op de draag vloer. De budget lamel vloerdelen worden blind vernageld en verlijmd op de houten platen, hierdoor wordt ieder vloerdeel afzonderlijk vastgezet. De constructie is erg goed doordat de hoogste weerstand wordt gecreëerd en de houten vloer volledig wordt gedragen. De vloer bouwt door deze techniek weerstand op. Vervorming wordt gereduceerd.


Nadeel

De vloer dikte wordt +/- 30 mm. De vloer kost een stuk meer. Het grootste nadeel zit in het feit dat compleet gelijmde platen nagenoeg niet te herstellen zijn.


houten-vloeren-lamelparket-laminaat-parketVochtigheid


Voordat u de budget lamel vloerdelen in huis haalt behoort de luchtv ochtigheid in de ruimte waar u de vloerdelen gaat plaatsen, tussen de 45% en 65% te zijn.

De luch tvochtigheid kunt u meten middels een hygrometer die bij ons verkrijgbaar is.

Hout is en blijft een natuurproduct dat door middel van een te hoge lucht vochtigheid kan gaan uitzetten en door een te laag vochtgehalte kan gaan krimpen, hierdoor kan schade ontstaan.

Is de lucht vochtigheid te hoog, dan kunt u deze omlaag brengen door de ruimte te verwarmen en die vervolgens een half uur te ventileren, zodat de warme lucht het vocht naar buiten af kan voeren. Ook kunt u vocht vreters gebruiken.

Is de lucht vochtigheid te laag, dan kunt u deze omhoog brengen door een luchtbevochtiger. Water bakjes of een keertje extra dweilen heeft alleen zit als de vochtigheid rond 2 tot 3 % te laag is. Is het hoger dan heeft u de capaciteit van een luchtbevochtiger nodig om schade aan de vloer te voorkomen.

Heeft u dit alles in orde, dan kunt u de vloerdelen in de ruimte plaatsen. Na ongeveer anderhalve week acclimatiseren kunt u de vloer installeren.


Informatie over het materiaal

De budget lamel vloerdelen hebben een mes en een voeg.

Werk altijd met het mes van de plank naar u toe.

Zie verder specificatie-budget-lamel

Nieuwe vloer geschoten aan de oude vloer

 

Nieuwe budget lamel planken dwars over oude vloerdelen is een eenvoudige oplossing. Nagel of schroef eerst de oude vloerdelen goed vast. Rol vervolgens de ondervloer isolatie uit en breng de nieuwe planken aan. De folie laag egaliseert de oude vloer een stukje en verminderd geklots en kraken. Plinten en deuren moeten wellicht worden aangepast.


budget lamel vloer op rachels met daartussen softboardplaten

Deze techniek is niet geschikt voor budget lamel. Kijk naar de geschikte ondervloeren in boven genoemde.

 


Benodigd gereedschap

Gereedschap: Voor het leggen van een budget lamel vloer heeft u een aantal gereedschappen nodig;

Als u deze vast gaat schieten; een tacker met een compressor. Als u huurt, leg dan uit wat u gaat doen zodat u de juiste tacker meekrijgt. In principe werkt u met 3.5 - 4 cm koploze spijkers.

Het is handig te werken met een afkort zaag, of u zaagt planken af met een goede decoupeerzaag. U heeft verder nodig: een potlood, beitel, duimstok, winkelhaak, goede decoupeerzaag en eventueel rollers, kwast en spons om de vloer af te werken.


Het aanspannen van vloeren


Op een houten ondervloer, rachels of board kunt u de planken licht aanspannen; gebruik niet te veel kracht. Plaats een slag blokje in het mes van de plank die u wilt aanspannen, sla de beitel onder 45 graden in de ondervloer en duw de beitel nu van u af. Als de naad mooi dicht is schiet u naast de beitel het vloerdeel vast. Wij raden u af zwevende vloerdelen aan te spannen.

Valt de naad niet goed, probeer dan een andere plank.

Als een plank te krom is geworden, zaag deze dan op de plek van de kromming door. U zult zien dat het vloerdeel nu wel bruikbaar is.


Algemeen

Heeft u platte plinten, dan kunt u de houten vloer 2 cm rondom vrijhouden van de muur. Bij staande plinten moet dit minimaal 1,5 cm zijn.

Na de eerste twee rijen vloerdelen kunt u checken of deze recht liggen:

span een touwtje boven de naad en u kunt zien of de vloer recht of krom ligt. (Is deze krom, gebruik dan een rechter deel. Een goed begin is het halve werk!

Plaats de afstand blokjes (1,5 of 2 cm) tussen wand en houten vloer zodat u zeker bent dat de vloer niet verschuift. Houd de kop naden in de vloer rijen zeker 20 cm van elkaar af.

Wij adviseren het mes van de plank naar u toe te leggen. De eerste kunt u prepareren op aanlopen tegen de wand door de onderzijde van de voeg van de plank af te zagen. Tevens adviseren wij u de sluitstukken van de vloer bij de wanden en de deur sponningen schuin in te zagen. Bij aanlopen van de vloer tegen deze barrières kunt u eenvoudig met een beitel een stukje van de zijkant van de plank wegnemen zodat deze weer vrij komt te liggen.


 

INFORMATIE BETREFT ACCLIMATISEREN VLOERDELEN
 

Hout behoort 1 tot 2 weken moet acclimatiseren.


Goed om te weten is dat budget lamel net zoals massief hout gewoon kan werken, als de toplaag vocht verliest of vocht toegediend krijgt. Omdat de onderlaag van de budget lamel watervast verlijmd multiplex is, zullen de delen nauwelijks gevoelig zijn voor vocht.


De toplaag van de lamelvloer is van massief hout, deze kan dus ook bij een te lage luchtvochtigheid vocht verliezen en bij te snel indrogen kleine tot grote scheurtjes vertonen. Om deze gebeurtenis te minimaliseren is het zeer belangrijk om de onderstaande informatie na te leven. Let op dat op het inscheuren van de lamelvloeren als gevolg van uitdroging geen enkele garantie wordt gegeven.


Hieronder vind een u beschrijving waar u op moet letten tijdens de acclimatiseringperiode en na de installatie van uw lamelvloerdelen

De Lamelvloerdelen dienen in de ruimte te acclimatiseren waarin ze uiteindelijk geplaatst gaan worden. Dus niet in een te droge of te natte schuur opslaan!!


●  De minimale luchtvochtigheid in de ruimte moet 45% en de maximale luchtvochtigheid mag 75% zijn. U kunt deze meten middels de meegeleverde hygrometer. Heeft u deze niet in uw bezit, dan kunt u deze alsnog bij ons bestellen. Indien de luchtvochtigheid onder de 45% komt, dient deze middels, onder andere, middels een luchtbevochtiger op peil houden. Let op dat in periodes van vorst de buitenluchtvochtigheid een dieptepunt kan bereiken van 25%!!!!. In deze periodes is het verstandig om de luchtbevochtiger voor een langere tijd onafgebroken te laten werken. Indien u geen luchtbevochtiger heeft, neem dan contact op met onze verkoopafdeling

●  De Maximale temperatuur binnen mag 17 graden C zijn tijdens een vorstperiode.

●  In periodes van vorst dient u de luchtzuiveringsinstallaties van het huis uit te schakelen, deze voert namelijk het vochtige lucht af naar buiten en trekt de droge lucht van buiten naar binnen. Indien deze aanstaat heeft het aanzetten van een luchtbevochtiger geen toegevoegde waarde.

●  Laat de lamelvloerdelen bij veel zon niet pal achter glas acclimatiseren.

●  Laat de vloerdelen niet te dicht bij een brandende open haard acclimatiseren, hierdoor wordt de toplaag te snel uitgedroogd. Voor massief hout geldt bovenstaande ook alleen is de luchtvochtigheids interval 45-65%. Bij eventuele vragen staat ons team u graag te woord voor vakkundig advies,


 

Smartlife budget lamel Longlife lamelparketDecolife vloeren Solidlife massieve houten vloeren Sparky vloer afwerkingsproducten