Bax Houthandel
Uw mandje is momenteel leeg.
Aanbiedingen

Aanbiedingen houten vloeren

Budget lamelparket Lamelparket Massief houten vloer Laminaat MDF plinten wit Vloer accessoires
Vragen?...stel ze ons!

Open onze chat box of:


bax-houthandel-team-new

bel-me-terug

 

BEL: 0342-420880

Zoeken
Waarom Bax Houthandel

MKB OK keurmerk

  • Eigen import en productie
  • Topkwaliteit
  • Service
  • Magazijn en showrooms
  • Snel en veilig online betalen
  • Alles uit voorraad
  • Eigen transport
  • Eigen legteams
  • Scherpe prijzen

Betaal methode

Houten Vloeren Prijzen

prijzen-houten-vloer

Aanvraag Vloeren Offerte

hout-offerte-aanvraag

Vestigingen Bax Houten vloeren

bax-vloeren-vestigingen

Bax Houthandel Brochures

bax-brochureAfdrukken

Houten Vloeren vragen | FAQ's op een rijtje

Houten Vloeren vragen

houten vloeren eiken

HOUTEN VLOEREN, als woord lijkt het simpel als je het even snel zegt. Om tot een juiste keuze te komen zijn er best een aantal belangrijke zaken te overwegen. Op deze pagina geven wij u een houten vloeren FAQ (frequent asked questions).

U heeft al houten vloeren bij ons va € 17,50/m2

Houten vloeren, welke technische punten zijn van belang.

Massief houten vloeren of lamelparket.

1. Houten vloeren kunnen opgebouwd zijn uit een massief houten vloer of lamelparket, een houten toplaag op een onderlaag van multiplex. De variant van kleine stroken hout, al dan niet in patroon, is ook een optie. Dit noemen we parket. Parket kan in stroken worden gelegd of juist in een patroon. De vraag is, wordt uw houten vloer massief houten vloeren of kiest u voor lamelparket.

Lees verder in Aanbieding houten vloeren, Prijzen houten vloeren, Houten vloeren vergelijk.

Voor de verschillende soorten vloeren kunt u kiezen uit: long life, smart life, solid, life en classic life vloeren, zie

 

Houtsoorten houten vloeren.

2. De keuze van het hout gaat dan al meer over wat u mooi vindt en wat in het budget past. Eiken houten vloeren zijn veel verkocht vanwege een goede prijs kwaliteit verhouding. Daarnaast kan je er zo veel mee doen als roken, verouderen, carboniseren, borstelen of een juiste kleur meegeven met een kleurolie. Naast een houten vloer gemaakt van eiken zijn er bij ons nog zo’n 25 andere houtsoorten zoals Jatoba, Merbau, Curupixa, Acacia en nog veel meer, kijk maar eens in onze prijslijst andere houten vloeren. Zie Prijzen houten vloeren

 

Sortering houten vloeren,

Hout wordt uitgezocht en gegroepeerd. Dit heet graden, dit gebeurd op basis van de grootte van knoesten en ook op de aanwezigheid van specifieke gebreken in het hout. De ene klant wilt een levendige rustieke vloer terwijl een andere klant juist een strakke vloer wilt met weinig of geen knoesten. De hout sortering (grading) kent een aantal categorieën, lees verder Hout selectie.

 

Afwerken houten vloeren.

De afwerking van houten vloeren bepaalt voor een groot deel ook hoe de plank er uit komt te zien. Er zijn een aantal technieken te gebruiken om een mooi eind resultaat te behalen.

1. Het werken met kleurolie. Een kleurolie kan worden ingezet om de houtsoort te behandelen met1 van de 12 basis kleuren. De kleur die wordt toegevoegd komt over het hout heen en krijgt daarmee een gemiddelde kleur uitstraling. zie Aanbiedingen lamelparket

2. Er zijn bij ons ook technieken om de originele houtkleur te kunnen veranderen door middel van reactie technieken. De kleur die opgeroepen wordt is in de meeste gevallen de kleur die door het hout wordt getoond of een combinatie van kleurtoevoeging en reactie. In vergelijk met een kleurolie is de uitstraling meer een natuurlijke. Bij ons heeft u de keuze uit speciale dekoren uit de lijnen, oase, sun raise, shade, sun down, evening en nog meer. Daarnaast kunt u laten roken, carboniseren, borstelen, stone washen. Vloerolie en was

 

Beschermen houten vloeren.

Houten vloeren hebben in de regel wel een beetje onderhoud nodig om de mooie uitstraling te behouden. Dit ligt wel anders bij verouderde vloeren, deze behoeven nauwelijks tot geen onderhoud. Uit het verleden tijdperk houten vloeren en boenwas moest de vloer wel wekelijks worden onderhouden. Gelukkig is het in onze huidige tijd allemaal een stuks simpeler geworden. door de evolutie naar urethaan olie, was olie, oxidatieve olie zijn de vloeren wel minder onderhoud gevoelig geworden. Wat Bax Houthandel zich ooit als doel heeft gesteld is een houten vloer te kunnen produceren die in het onderhoud vergelijkbaar is met een laminaat vloer echter moet deze wel makkelijk door de consument te repareren zijn. Dat is ons gelukt! met de Sparky top coat formulering kunnen wij u vloer mooi mat afwerken waardoor een kleurolie of een specifiek design langdurig met de Sparky top coat wordt beschermd. De vloer is lekker te dweilen, geschikt voor in de keuken en zit er een krasje in de top coat dan is deze makkelijk te herstellen. Lees verder; speciale designs of top coat. Sparky afwerkingen

 

Vloerverwarming Houten vloeren, vloerkoeling.

Hier is veel om te doen. In de markt komen we verschillende soorten informatie tegen. Van verkopers die menen dat alles kan tot bedrijven die er erg voorzichtig zijn met info verstrekken of het juist hegeel afraden. Als producent van houten vloeren hebben wij kennis van het drogen van hout. De stelregel vanuit dit beroep is dat je hout nooit te snel mag drogen en zeker niet mag uitdrogen. Deze twee zaken komen ook voor als je een houten vloeren op vloerverwarming gaat plaatsen. Je bent dan je eigen droogkamer aan het maken. Dus bij de keuze van houten vloeren kijk je naar; Vloerverwarming

1. Welke houten vloer droog je het snelst uit

2. Welke condities zijn er nodig om de houten vloer niet te snel uit te drogen.

3. Welke vloer geeft een niet te hoge weerstand om de warmte door te laten,

Bij vloerkoeling is het juist andersom, koeling zorgt ervoor dat er condensatie kan plaatsvinden waardoor het natter kan worden in het gebied van de houten vloer. Lees verder; houten vloeren en vloerverwarming.

 

Installeren houten vloeren.

Binnen de installatie mogelijkheden zijn er 3 technieken;

1. Zwevend, hout op een folie plaatsen, onderling met houtlijm te verlijmen en de vloer rondom in de spanveren zetten.

2. De beton vloer voorzien van een houten rachelwerk met een tussen ruimte van 30 cm, hierover folie plaatsen en de houten vloeren hierop blind vernagelen.

3. Het verlijmen van vloeren. Dit kan direct op het beton of er wordt gebruik gemaakt van board- of multiplex platen op het beton waarna het hout wordt vernageld en verlijmd op de houten onderplaat.

Lees verder; Houten vloer leggen, Lamelparket leggen, Budget lamel leggen, Leggen parket, Laminaat leggen

Houten vloeren en de specificatie.

Belangrijk is te weten dat hout een natuurproduct is dat kan kripmen en uitzetten. Ook kan het heel soms een beestje bevatten, meestal komt dit door besmetting van buitenaf. Dit soort zaken komt vanuit de natuurlijke oorsprong van het product en dat hebben wij als producent niet in de hand. Hier wordt geen garantie op gegeven. Een specificatie hoe het nu zit is handig om te lezen., zie Massieve houten vloeren specificatie, Lamelparket specificatie, Specificatie Budget lamel

 

Houten vloeren FAQ's

 

Waarom is Bax Houthandel goedkoper dan een parketzaak? (fam kwint uit Amsterdam)

Als je zelf produceert dan koop je als klant bij de producent en niet bij te ondernemer die weer bij de producent inkoopt. We halen eigenlijk een schakeltje uit de bedrijfskolom waardoor er minstens 1 bedrijf minder aan uw vloer verdient. Dat bespaart u dus. Het is absoluut niet zo dat een bedrijf die goedkoper kan leveren een B-keuze product verkoopt. Was dat het geval geweest dan was ons portfolio voorzien van lamelparket op houten latjes en niet op multiplex. Dan was de verlijming niet watervast en hadden wij ook geen eigen legteams maar inhuur krachten.

 

Houten vloeren van 19mm dik en 14mm dik, maakt dat in de praktijk uit? (fam Haven uit Amsterfoort)

Iedere vloer is qua levensduur naast de opbouw ook afhankelijk van zijn afwerking. Een topcoat, Sparky afwerkingen, zal hout beschermen. U slijt de topcoat en niet direct het hout. Een 14mm met een houten toplaag van 2,5mm zal daarmee een verlegde levensduur hebben dan zonder topcoat.

Kijken we naar de opbouw van de plank dan zal een dikkere toplaag een langere levensduur hebben dan een dunnere. Daarbij komt dat hoe dikker de plank is hoe zwaarder deze is, hoe mooier de loop over de vloer.

Dan is het van belang hoe de vloer wordt gelegd. Het leggen op houten rachels vereidt een dikkere vloer. Een dikkere vloer ligt er beter bij en loopt mooier dan een dunnere vloer.

 

Een houten vloer leg je toch niet in de keuken! (mevr Fink uit Leiden)

Met de oudere afwerkingen was de vloer gevoelig voor water. Denk aan boenwas en lijn olie. Met het lakken werd het wat beter echter als lak slijt dan komen er snel zwarte neren of zelfs plekken in het hout. Dit gaat alleen weg door te schuren.

Tegenwoordig biedt de houten vloeren afwerking bij Bax Houthandel u een zeer goede oplossing. Een matte topcoat sealing beschermt u vloer tegen vocht en vuil. Sparky afwerkingen. Beschadigd de vloer dan is deze zeer snel en makkelijk bij te werken. U gebruikt de verdunde topcoat, deze wordt meegeleverd voor als onderhoud, deze brengt u aan, wacht een paar minuten en wrijft de plank dan bijna droog. Even laten drogen en de plank is hetsteld. Ook is de topcoat van een nieuwe laag te voorzien. Reinig de vloer goed met onze floorcleaner, polijst de vloer ligt en rol een nieuwe dunne laag op. Uiteraard kunnen wij dit voor u doen en de vloer ligt weer zo goed als nieuw erbij.

 

Gebruikt Bax Houthandel ZZP-ers of heeft uw eigen leggers (Dhr Frenken uit Apeldoorn)

Een goede vraag! Wij gebruiken eigen personeel, dat is wel iets duurder dan een ZZP-er zonder premies en pensioen kosten echter willen wij wel graag het project in eigen beheer houden. Ook als er iets fout is of u heeft een probleempje willen wij dit wel snel oplossen en willen we geen van allen afhankelijk zijn van de service achteraf door een ZZP-er. Dat is voor u en voor ons niet goed. Een ZZP-er is echt heel nuttig voor een heleboel klussen. Wij menen wel dat het installeren van een houten vloer geen klusje is maar een klus.

 

Hoe kan ik voorkomen dat hout gaat werken? Fam Vink uit Zwolle

Een hele belangrijke faktor bij het werken van hout is hoeveelheid vocht in het hout in relatie tot de hoeveelheid vocht in de lucht. Hout wordt voor ons klimaat gedroogt tussen 10-12%, voor lamelparket ligt dat rond 8%. Dit geeft een idee hoeveel rest vocht er in hout zou kunnen zitten. Dit is nodig omdat er in de lucht van een huis- of slaapkamer ook vocht zit. De vocht in de lucht wordt uitgedrukt in, relatieve luchtvochtigheid. Wat normaal wordt geacht is tussen 45% en 65%. Het hout en de nromale luchtvochtigheid zijn dan op elkaar afgestemd, als dit zo blijft zal hout niet veel in vocht gaan schommelen en daardoor ook niet veel werken. U gaat het nu snappen, als we de luchtvochtigheid onder 45% bgrengen of juist boven 65% dan moet het hout ten opzichte van de lucht een nieuw evenwicht gaan vinden. Hout gaat dan vocht afgeven of juist behoorlijk opnemen. Dat afgeven en opnemen van vocht zorgt voor het werken van het hout. Hoe dat te beheersen is vindt u bij Luchtvochtigheid

 

info alle houten vloeren 

 

Smartlife budget lamel Longlife lamelparketDecolife vloeren Solidlife massieve houten vloeren Sparky vloer afwerkingsproducten