Bax Houthandel
Uw mandje is momenteel leeg.
Aanbiedingen

Aanbiedingen houten vloeren

 Budget lamelparket Lamelparket Massief houten vloer Laminaat MDF plinten wit Vloer accessoires
Vragen?...stel ze ons!

Open onze chat box of:


bax-houthandel-team-new

bel-me-terug

 

BEL: 0342-420880

Zoeken
Waarom Bax Houthandel

 

  • Eigen import en productie
  • Topkwaliteit
  • Service
  • Magazijn en showrooms
  • Snel en veilig online betalen
  • Alles uit voorraad
  • Eigen transport
  • Eigen legteams
  • Scherpe prijzen

Betaal methode

Houten Vloeren Prijzen

prijzen-houten-vloer

Aanvraag Vloeren Offerte

hout-offerte-aanvraag

Vestigingen Bax Houten vloeren

bax-vloeren-vestigingen

Bax Houthandel Brochures

bax-brochureAfdrukken

Houten Vloeren Product Vergelijking | Alle soorten op een pagina!

Houten Vloeren Product Vergelijking

Het 0vergelijken van producten met elkaar heeft zin als je weet waar je op wilt letten. Het hangt heel erg af van de doelstelling van gebruik en de verwachte levensduur. Zo kan een minder kwalitatief product toch heel erg functioneel zijn mits de voor- en nadelen goed zijn afgewogen. Een duurder product behoort zijn voordelen te hebben en zijn eigenlijk pas voordelen als je zo ook nodig heb.

Een uitspraak is niet eenvoudig, wij kunnen u alleen een zo goed mogelijk inzicht geven waarmee u met alle verzamelde informatie uiteindelijk tot een beslissing kunt komen. Hout kent selecties, zie grading. Vergelijk geen appels met peren.

In onderstaande tabel treft u een houten vloeren product arsenaal waarbij een rij feiten zijn weergevenen en u kunt zien hoe dat betrekking heeft op ieder afzonderlijk product.

Houten vloeren product vergelijking

 

Budgetlamel Budgetlamel Long Life Massief Fineer  Laminaat
Omschrijving 3 laag 2 laag lamelparket Hout parket
Levensduur  ++ ++  ++++  +++++  + +
Echt hout  ++++ ++++  ++++  +++++  ++  +
Stabiliteit  ++ +++  +++++ ++  ++ 
Geluid voordeel  ++ +++  ++++  ++  ++ 
Dikte voordeel  ++ ++  ++++  +++++ 
Installatie gemak  +++ +++++  +++++ + +++++  +++++ 
Vocht bestendig  ++ +++  +++++  ++  ++ 
Schuur baar  ++ ++  ++++  +++++ 
Olie afwerking  +++++ +++++  +++++  +++++  +
 Vloerverwarming  ++ +++  ++++  ++  ++

 

Houten vloeren product vergelijking: Lamelparket,  2 laag of 3 laags.

Gelukkig zegt het woord het zelf al. 2 laag is opgebouwd uit 2 lagen: 1. toplaag van hout en 2. multiplex.

Een 3 laag is opgebouwd uit 1. houten toplaag  2. houten latjes  3. tegen fineer.

Het tegen fineer is noodzakelijk anders werkt een 3 laag te veel en het maskeert de vaak slechte kwaliteit ladjes.

Bax Houthandel produceert deze vloeren niet vanwege hun geringe kwaliteit, zie de film en de details op de link: kwaliteit 2-3-laag.

Conclusie: in de vakhandel is het men er over eens: een 2 laag systeem is veel beter dan een 3 laag systeem.

Houten vloeren product vergelijking: levensduur.

Massieve houten vloeren, parketvloeren gaan qua levensduur het langst mee. de vloer kan vele malen geschuurd worden en voorzien worden van een nieuwe olie of lak laag. lamelparket , ook wel duoplank, combiplank of multiplank genoemd, is een vloer type met een lange levensduur. We dienen wel te kijken naar de uitvoering met een toplaag 4 mm en dikker.  We noemen budgetlamel of fineerparket  producten met een toplaag van 2,5 mm tot minimaal 1 mm. De dikte van de toplaag van een budget lamel bepaalt de levensduur. Binnen deze categorie geldt, hoe dunner, hoe minder de levensduur. Bij laminaat of fineerlaminaat is het niet mogelijk het gehele oppervlakte te schuren en van een nieuwe olie of laklaag te voorzien. Dit beperkt de levensduur voor laminaat sterk.

 

Houten vloeren product vergelijking massief en lamelparket

Massieve houten vloeren, parketvloeren zijn zoals het woord al zegt 100% echt hout. Ook lamelparket (duoplank) en budget lamel zijn in hun geheel van echt hout gemaakt. Immers de onderlaag is bv van multiplex of latjes en de toplaag van hardhout. Laminaat daar in tegen is vaak van geperst hout gemaakt met een plastic folie laag met motief, een foto, op de bovenkant  geplakt.

 

Houten vloeren product vergelijking, de Stabiliteit.

Laten wij er geen doekjes omwinden, alle houtsoorten "werken", wat wil zeggen dat de uitzetten bij vocht opnamen en krimpen bij vocht uitdamping. Dit betekend dat massief hout het meeste risico op 'werking" heeft. Het risico op werking bij lamelparket (duoplank) en budget lamel is een aanzienlijk stuk lager daar in onze productie de onderlaag watervast is en de toplaag alleen kan werken. Laminaat daarin tegen is niet watervast en werkt ook. Een lamelparket met interieur multiplex is miets minder stabiele dan wanneer deze is gemaakt van watervast, WBP verlijmd multiplex. Het 3 laag systeem combiplank met latjes is een stuk minder stabiel dan wanneer de onderlaag van multiplex is.

 

Houten vloeren product vergelijking, Geluid.

Massieve houten vloeren, parketvloeren hebben het voordeel dat het geluid door de dikte geïsoleerd wordt. Lamelparket en budget lamel is dit een klein beetje minder. Laminaat en fineerlaminaat is dun en zeer compact waardoor het nagenoeg geen geluid isoleert en juist hoge tonen genereert.

 

Houten vloeren product vergelijking, dikte verschillen.

Massieve houten vloeren, parketvloeren zijn het dikste product in deze vergelijking. Door de dikte heeft het een zelf dragend vermogen. De houten vloerplanken kunnen direct op een houten balk laag worden gemonteerd. Lamelparket van 19 mm dik kunnen op latten om de 30 cm worden vast gemaakt. De vloer is goed stabiel. Budget lamel en  laminaat kunnen alleen zwevend worden aangebracht of we kunnen de vloerdelen vast zetten wanneer er een houten ondervloer of plaat materiaal aanwezig is. Binnen de branche is 3 laags lamelparket een buitenbeentje, door zijn losse latjes systeem binnen in het product is zwevend de enige leg techniek. In de praktijk zien we dat wanneer deze vloeren worden vastgelegd, het kraken tot over de grens van ondraaglijk kan komen.

 

Houten vloeren product vergelijking, installatie verschillen.

Massieve houten vloeren, parketvloeren installeren is geen gemakkelijke klus. Er kunnen vele zaken fout gaan, zeker in de kleine details. Dit komt door het werken van het product.  Lamelparket is makkelijker te installeren omdat het ook qua gewicht makkelijker te verwerken is. Budget lamel en laminaat zijn in moeilijkheidsgraad goed samen te vergelijken.

 

Houten vloeren product vergelijking, Vocht bestendigheid.

Lamelparket in 2 laag, toplaag op watervast multiplex, is in de vergelijking het beste product quq vocht bestendigheid. Omdat de onderlaag vocht vast is, wordt het risico sterk verminderd op werken. Houten vloeren, parketvloeren daar in tegen is het meest gevoelig voor vocht. Deze producten zijn gemaakt van massief hout. In het middenkader vinden wij de producten budget lamel gemaakt van multiplex als vocht bestendiger dan zijn even knie in de 3 laag met latjes. Binnen laminaat zijn verschillende typen, waarbij de vocht bestendigheid overeenkomt, de bestendigheid is in zijn algemeen minder dan van een 3 laag lamelparket.

 

Houten vloeren product vergelijking, Verschillen met schuren.

Laminaat en fineerparket zijn niet schuur baar en kent dus een volledige beperking hierdoor in levensduur. Houten vloeren, parketvloeren, budget lamel en lamelparket  zijn alle drie wel schuur baar. Hierdoor bent u in staat de gehele vloer opnieuw te oliën of te lakken en zo nodig van een geheel nieuwe kleur te voorzien.

 

Houten vloeren product vergelijking, Olieafwerk verschillen.

Laminaat en fineerlaminaar hebben respectievelijk  met aan de bovenzijde letterlijk een foto of een toplaagje hout van ongeveer 0,4 mm. Het is niet mogelijk deze laminaat producten te behandelen met een vloer olie en of kleur pigment. houten vloeren, parketvloeren, budget lamel en lamelparket (duoplank) zijn alle drie wel te voorzien van een vloer olie met eventueel kleur pigment.

 

Houten vloeren product vergelijking, prijs vergelijking.

En wat kost het dan...... houten vloeren, parketvloeren zijn het hoogst in prijs. Een goed alternatief voor de massieve houten vloer, is het lamelparket (duoplank). In aanschaf is dit lamelparket (duoplank) prijstechnisch voordeliger en is het risico op werking lager. Budget lamel is goedkoop en een goede vervanger voor laminaat. het voordeel is dat budget lamel schuur baar is en afgewerkt kan worden met olie of lak in de kleur naar keus. Laminaat is verkrijgbaar in vele types en kwaliteit soorten maar kent zijn beperkingen op werking, beschadiging, het niet kunnen schuren en de kleur is vast en niet te veranderen. 2 en 3 laag lamelparket mogen in te schatten zijn. in de regel behoort 2 laag duurder te zijn dan 3 lagen lamelparket. Vergelijk ons 2 laag budgetlamel eens met de 3 laag parket gemiddeld in de markt. Gemiddeld kunnen we stellen dat u bij Bax Houthandel een 2 laag budgetlamel kunt kopen voor elders een 3 lagen systeem.   


info alle houten vloeren 


Smartlife budget lamel Longlife lamelparketDecolife vloeren Solidlife massieve houten vloeren Sparky vloer afwerkingsproducten