Bax Houthandel
Uw mandje is momenteel leeg.
Aanbiedingen

Aanbiedingen houten vloeren

Budget lamelparket Lamelparket Massief houten vloer Laminaat MDF plinten wit Vloer accessoires
Vragen?...stel ze ons!

Open onze chat box of:


bax-houthandel-team-new

bel-me-terug

 

BEL: 0342-420880

Zoeken
Waarom Bax Houthandel

MKB OK keurmerk

  • Eigen import en productie
  • Topkwaliteit
  • Service
  • Magazijn en showrooms
  • Snel en veilig online betalen
  • Alles uit voorraad
  • Eigen transport
  • Eigen legteams
  • Scherpe prijzen

Betaal methode

Houten Vloeren Prijzen

prijzen-houten-vloer

Aanvraag Vloeren Offerte

hout-offerte-aanvraag

Vestigingen Bax Houten vloeren

bax-vloeren-vestigingen

Bax Houthandel Brochures

bax-brochureAfdrukken

Houten vloeren showroom en lamelparket showroom

houten vloeren showroom

 

De showroom is verdeelt in 2 groepen:

1. Eiken houten vloeren showroom

2. Overige houten vloeren showroom

 

eiken houten vloeren showroom

 

OXIDATIEVE BASIS OLIE AFWERKING OP EIKEN HOUT.

 

   ebony-eiken lamelparket-lamel parket-parket    grijs 100-lamelparket-parket-eiken lamelparket    white wash-100-eiken lamelparket-lamel parket    exotic-lamelparket-lamel parket-parket    teak-lamelparket-lamel parket-parket    wenge-lamelparket-lamel parket-parket

     Ebony               Grijs100                Wit100                   Exotic                 Teak                    Wenge          

   walnoten-lamelparket-parket-duoplank    licht antique-lamelparket-eiken lamelparket    grijs 50-lamelparket-parket    donker eiken-eiken lamelparket-parket    white wash 50-eiken lamelparket-lamel vloeren    kersen-lamelparket-lamel parket     

    Walnoten          Licht antique        Grijs50               Donker eiken         Wit 50                  Kersen         

 

In onderstaande ziet u project voorbeelden en een beschrijving van wat u ziet. Om de houtselecties beter te berijpen, kijk eerst op:

HOUTSELECTIES.

 

 White wash eiken vloeren showroom

 

White wash vloeren maken wij in verschillende decoren. Een basis oxidatieve olie of een gemodificeerde vloer met een white wash ondersteuning afgewerkt met een beschermende top coat, deze maakt de vloer water- en vuil dicht en is daarmee geschikt om in de keuken te plaasten. Zie enkele voorbeelden van onze white wash houten vloeren en lamelparket showroom.

 

eiken-houten-vloer-s2w100 eiken-houten-vloer-s4w100
 Een Europees eiken houten vloer in lamelparket 19mm dik. De afwerking is in wit 100. De selectie van deze eiken vloer is OS, de hoogste hout selectie met de minste knoesten. De breedte is 18 cm. Een 21 cm  brede Europees eiken vloer in de selectie, Select rustiek. Een vloer met een mooi knoesten patroon en een afwerking in een white wash modificatiem star 3. De vloer is geheel beschermd met top coat.
eiken-houten-vloer-s3w100 eiken-houten-vloer-s1w100
Deze eiken vloer in 23 cm breed, heeft een zeer zacht bruine ondergrond afgewerkt met een white wash en beschermd met Sparky top coat. Dit design heet oase sahara. De selectie bevat minder knoesten dan select rustiek en iets meer knoesten dan OS. Deze grading is OS mix Deze 21 cm brede Europees eiken vloer met grading OS is afgewerkt in wit 50. De vloer heeft een zachtere white wash waardoor een deel van de eiken tonen zichtbaar is.  Omdat het hout ook in de keuken ligt is deze vloer beschermd met Sparky top coat.
eiken-vloer-dekkend-wit eiken-stonewash-wit100
 Volledig dekkend wit afgewerkt eiken met een dekkend witte olie. Het geheel met grijze wanden en stijlvolle verlichting maakt het geheel een waardig modern interieur. 18 cm breed in OS, dus met minder knoesten. Stone wash gemodificeerd eiken, 23 cm breed, select rustiek,  met grijs/wit 100 in een 14de eeuwse omgeving.   Een perfect match!

 

  Grey wash planken showroom

 

Grijze vloeren kunnen wij produceren vanuit oxidatieve olie, grijs 50 en 100, ook is het mogelijk om een soft grey te maken vanuit een combinatie met wit. Daarnaast hebben wij gemodificeerde vloeren waarbij de grijze toon met behulp van een chemische reactie wordt opgeroepen.

 Zie hier in de grijze houten vloeren en lamelparket showroom

 

eiken-houten-vloer-grijs50s eiken-houten-vloer-grijs100s
 Select rustiek, 17cm brede Europees eiken vloer afgewerkt in grijs50.  Select rustiek, 18cm brede Europees eiken vloer afgewerkt in grijs100.
 eiken-houten-vloer-grijswit  eiken-lamelparket-evening-bronze
18 cm select rustiek eiken, afgewerkt in grijs/wit 50. De zachte grijs toon laat de donkere kasten partij heel mooi contracteren.  24 cm select rustiek eiken in het decor, evening bronze. Een donker antereciet tot zwarte achtergrond afgwerkt met een brons kleur metaal.

 

 

  Gerookte eiken vloerdelen showroom

 

 Eiken hout laat zich heel mooi roken. Roken kent een aantal stadia die te verdelen zijn in oplopend effect:

- Licht roken

- Donker roken

- Carbonizeren

 Naast roken kunnen wij ook andere technieken in combinatie toepassen, denk hierbij aan roken, borstelen en white wash die uiteindelijk 1 decor vormen.

Roken laat het deel van het hout met minder loozuur lichter tot wit. Bij een white wash vloer valt dit minder op, bij een naturel vloer juist meer. Dit hoort bij het design.

Gaan we kleuren met donkere olie dan zal de kleur meer homogeen worden, zie de voorbeelden hieronder. Zie hier in de gerookte houten vloeren en lamelparket showroom.

 

- Licht roken

 

eiken-s-lamelparket-licht-gerookt eiken-licht-gerookt-sgrijs50
 Een 21 cm brede select rustiek licht gerookte eiken lamelparket vloer. De afwerking is met naturel olie met daar overheen een vuil en water afstotende Sparky top coat. 17cm brede eiken vloerdelen, licht gerookt en afgewerkt met grijs 50 olie. Deze vloer is afgewerkt met Sparky top coat zodat de vloer makkelijk schoon te houden is ivm een groter gezin en een open keuken. De grading van het eiken is selekt rustiek.
eiken-licht-gerookt-wit100s eiken-borstel-licht-gerookt-swit100
 23 cm breed eiken in OS mix, dit heeft een stuk minder knoesten dan select rustiek. De eiken planken zijn gerookt en met wit100 behandeld.  Eiken vloerdelen, 23 cm select rustiek, zijn geborsteld en behandeld met wit100. Het verouderde effect op de planken past als geheel in de sfeer van dit huis.
usa-eiken-gerookt-licht-antiques eiken-sborstel-licht-gerook-wit50
 Klik op het plaatje en zie de nadrukkelijkheid van Amerikaans eiken in zijn nerf patroon ivm Europees eiken. De vloer is licht gerookt en afgewerkt met licht antiek olie. Hierdoor oogt de vloer meer donkerd dan alleen licht roken. Een heel mooi voorbeeld van hoe je een strak modern interieur kunt combineren met een licht gerookte, geborstelde select rustiek eiken houten vloer in de grading, select rustiek. De vloer is beschermd met een Sparky top coat.

 

 - Donker roken

 

Hiermee wiordt de basis toon van de vloer meer donker bruin waarbij de planken scharkeren tussen lichtere en meer donkere planken. De kleuren zijn donkeren dieper dan bij licht roken.

 

usa-eiken-donker-gerookt-s eiken-donker-gerookt-s
Naturel olie op een donker gerookte Amerikaans eiken lamelparket. Grading is OS. De breedte is 18cm. Europees eiken 24 cm OS-mix, donker gerookt en afgewerkt met een walnoten olie. De vloer is donker met een warme gloed.
donker-gerookt-sdonker-eiken eiken-donker-gerookt-exotics

18 cm Europees eiken, select rustiek. Deze is donker gerookt en behamdeld met een donker eiken olie.

21 cm eiken select rustiek, donker gerookt en behandeld met een exotic olie.
eiken-donker-gerookt-swit50 eiken-donker-gerookt-swit100
23 cm OS-mix europees eiken, donker gerookt en kent een coating met wit50. De vloer is voorzien van een top coat. 23 cm Europees eiken, donker gerookt en afgewerkt met een wit100 olie.

 

 - Carbonizeren

 

Bij carboniseren wordt de vloerdeel en stuk donkerder dan bij licht en donker roken. Het hangt van de behandeling af of juist het donkere deel wordt geacentueerd of niet. Een naturel olie met top coat zal de vloer juist donker en warmer maken terwijl als we een wit50 gebruiken onstaat er een reactie waarbij de nerf zwart wordt en ontstaat er een mooie vale donkere toon.

Willen we de vloer echt vol donker hebben dan wordt na het carboniseren een donkere olie zoals Wenge of exotic gebruikt.

 

carbonised-s-topcoat carbonised-s-wenge
Europees eiken 18cm select rustiek gecarboniseerd en afgewerkt met naturel olie en topcoat. Eiken 18cm, gecarboniseerd en met olie wenge behandeld. Door de combinatie roken en het donkere wenge, wordt de vloer zwaar donker.

 

 

 Naturel eiken vloerdelen en extra rustiek showroom

 

We kunnen eiken hout door de vele technieken die wij bezitten op vele wijze modificeren. Het kan ook erg mooi zijn of het eiken in zijn natuurlijke staat te houden en naturel afwerken.

Daarnaast kunnen we spelen met de grading. Kijk maar eens wat een extra rustieke vloer aan uitstraling heeft in deze houten vloeren en lamelparket showroom.

 

 

amerikaans-eiken-naturel heel-breed-eiken-s
 21 cm Amerikaans eiken OS grading in naturel olie. Alleen wat kleine knoesten zodat de telescopische vlam bij deze eiken soort er goed uit komt.  30 cm breed Europees eiken in OS-Mix en afgewerkt in wit50 en beschermd met een Sparky topcoat.
eiken-extra-rustiek-s-walnoten eiken-extra-rustiek-s
 Extra rustiek (ER), zeer levendig europees eiken in 23cm breed, de afwerking is gedaan met walnoten olie.  Een wit100 white wash op een extra rustieke vloer. Mix de cracks en knoesten van dit plaatje en de foto hiernaast en er is een goed beeld wat extra rustiek inhoud.

 

 

Hele brede vloerdelen showroom.

 

 In deze tabel vindt u een willekeurige selectie van breedtes van 24cm tot 30cm, in verschillende selecties en afwerkvormen. Uiteraard kunt u een brede plank kiezen en daar iedere bij ons beschikbare afwerking op kiezen.

 

heel-breed-krijt-wit-s heel-breed-light-antiek2s
 24 cm breed eiken vloerdelen in OS-mix en afgewerkt met wit krijt  26 cm breed eiken lamelparket behandeld met licht antiek en beschermd met Sparky topcoat. De grading is select rustiek.
heel-breed-lak-s heel-breed-s-naturel
 28 cm brede eiken planken gecoat met lak. Select rustiek selectie.  Een naturel eiken vloer afgewerkt met naturel olie. De hout selectie is select rustiek.
heel-breed-teak-s heel-breed-light-antiek-s
 26 cme brede eiken lamelparket delen in teak olie. Grading, select rustiek. 24 cm breed eiken in de grading extra rustiek en afgewerkt met licht antiek olie.
heel-breed-wit50s heel-breed-naturel2s
 24 cm brede eiken vloerdelen in een OS selectie. Coating is white wash wit50. Een naturel olie afgwerkte 30cm brede eiken lamelparket vloer, met een select rustiek knoesten patroon. 

 

 

Parketvloeren showroom.

 

Parketvloeren zijn de patroonvloeren uit vroegere tijden. Dit zijn dan houten vloeren opgebouwd uit kleine stukken hout en komen we uit bij traditioneel visgraat, mozaik en andere patroonvloeren. Wat Bax Huthandel in haar portfolio heeft zijn de patroon vloeren gemaakt van bredere en langere planken en onderscheiden wij 3 typen parketvloeren in onze houten vloeren en lamelparket showroom.

1. Visgraat

2. Blokvloer

3. Vlechtvloer

 

 

eiken-visgraat-grookts eiken-visgraat-breed-s

Breed visgraat, 17 x 85cm. De eiken visgraat vloer is donker gerookt en met naturel olie en een beschermende topcoat afgewerkt. De grading is OS-mix.

Een breed visgraat parket , 17 x 85cm, select rustiek eiken, naturel afgewerkt.
blok-vloer-borstel-roken-wit-s eiken-visgraat-naturel-s

Een 18cm brede blok vloer. Deze eiken vloer is donker gerookt, geborsteld en afgewerkt met white wash wit100.  De hout selectie is OS.

Een eiken vlecht vloer, naturel afgewerkt. De grading is select rustiek.
 vlechtvloer-wit50-s  blok-vloer-naturel-s

Een wit50 white wash afgewerkte vlecht vloer in de hout selectie select rustiek.

Een naturel afgewerkte eiken blokvloer in de grading select rustiek.
 eiken-visgraat-roken-wits  
 Donker gerookt en met white wash wit100 afgewerkte eiken vloer. Breed vistraat 17x85cm.  

 

 

 

 Overige basis kleuren showroom.

 

U heeft nu al vele kleuren gezien, in dit onderdeel zien u de overige basis kleuren uit het oxidatieve portfolio.

Bedenk dat deze foto's zeker niet alle eiken opties zijn. Vooral binnen hout modificaties hebben wij nog enkele lijnen als:

Star concepten, evening, sundown, sun rise, oase, shade, en een scala aan metalic vloeren.

 

eiken-teak-s eiken-ebony-s
Teak oxidatieve olie op europees eiken 17 cm, os-mix Ebony oxidatieve olie op select rustiek europees eiken, breedte 23cm.
eiken-exotic-s /eiken-walnoten-s
 Exotic oxidatieve olie op europees eiken select rustiek. Breedte 21 cm  Walnoten oxidatieve olie op een select rustiek eiken planken vloer.
usa-eiken-kersen-s usa-eiken-donker-eiken-s
 Kersen oxidatieve olie op een Amerikaans eiken houten vloer, grading select rustiek.  Donker eiken oxidatieve olie op Amerikaans eiken houten planken.
eiken-zwart-dekkend-s  
 Dekkend zwarte olie op select rustieke Europees eiken vloerdelen,  

 

 

  Overige houtsoorten showroom.

 

Naast eiken hebben wij nog een hee scala aan andere houtsoorten voor u, voornamelijk in lamelparket.

Zie de voorbeelden hieronder van wat wij nog meer leveren, echter dit is niet alles, er zijn meer opties.

 

acacia-vloer-s beuken-houten-vloer-1s
 Acacia, 21 cm, OS-mix grading, naturel afgewerkt en voorzien van een Sparky topcoat. MEER ACACIA INFO  18 cm breed Beuken, naturel afgewerkt en voorzien van de beschermende Sparky top coat. Hout selectie is OS. MEER BEUKEN INFO
brown-maple-vloer-1s brown-maple-vloer-2s
 Brown maple, 18 cm breed, naturel afgewerkt en van een topcoat voorzien. De hout grading is OS. Meer BROWN MAPLE INFO  18 cm breed Brown Maple in een white wash 25wit en voorzien van een tocoat. BROWN MAPLE INFO
goncalo-houten-vloer-1s goncalo-houten-vloer-2s
 Goncalo Alvez, ook wel tiger wood genoemd. Breedte 18cm in een OS grading en afgewerkt met een oxidatieve naturel olie.  18 cm breed Golcalo Alvez, OS selectie en afgewerkt in PU lak. MEER GONCALO INFO
goncalo-houten-vloer-3s grenen-houten-vloer-1s
 18cm breed Goncalo alves, behandeld met naturel olie en voorzien van een Sparky topcoat. 19cm breed select rustiek Grenen. behandeld met een white wash 50wit.
ivoor-beuken-vloer-s jatoba-houten-vloer-1s
 Ivoor beuken in een OS-mix kwaliteit, 18cm breed en gecoat met lak. MEER BEUKEN INFO  Jatoba, 18cm breed in OS grading en afgewerkt met naturel olie. MEER JATOBA INFO
kelat-vloer-s merbau-houten-vloer-1s
 Kelat, 21 cm, behandeld met een 50wit olie, grading is OS-mix. MEER KELAT INFO  21cm breed Merbau, in OS selectie afgewekt in naturel olie. MEER MERBAU INFO
robijn-houten-vloer-1s robijn-houten-vloer-2s
 Robijn, 21cm breed is OS kwaliteit, behandeld met polyurethaan naturel olie. MEER CURUPIXA INFO  Robijn, 18cm breed is OS kwaliteit, behandeld met naturel oxidatieve olie. MEER CURUPIXA INFO
robijn-houten-vloer-3s sucupira-houten-vloer-1s
 Robijn, 18cm breed is OS kwaliteit, gecoat met semi gloss lak. MEER CURUPIXA INFO  Sucupira, 18cm, afgewerkt met polyurethaan naturel olie. MEER SUCUPIRA INFO
tauari-houten-vloer-1s tauari-houten-vloer-2s
 Tauari 21cm breed in de grading OS, gecoat met oxidatieve naturel olie. MEER TAUARI INFO  18cm Tauari behandeld met white wash wit50 in OS grading. MEER TAUARI INFO
tauari-houten-vloer-3s white-maple-vloer-1s
 Tauari 21cm breed in de hout selectie OS, afgewerkt met oxidatieve naturel olie. MEER TAUARI INFO  White maple, OS grading, 18cm breed, in white wash 25wit. MEER WHITE MAPLE INFO
white-maple-houten-vloeren beuken-houten-vloeren
White maple, OS grading, 18cm breed, in white wash 25wit. MEER WHITE MAPLE INFO 18 cm breed Beuken, naturel afgewerkt en voorzien van de beschermende Sparky top coat. Hout selectie is OS. MEER BEUKEN INFO
 walnoot-houten-vloeren  ipe-houten-vloeren
Walnoten vloer in select rustiek grade, 17 cm breed en afgewerkt met naturel top coat. MEER WALNOTEN INFO Ipe houten vloer in OS grading, behandeld met PU olie. MEER IPE INFO
   walnoot-houten-vloer
 Acacia, 18 cm, OS-mix grading, naturel afgewerkt en voorzien van een Sparky topcoat. MEER ACACIA INFO Walnoot vloer in OS Mix grade, 18 cm breed en afgewerkt met naturel top coat. MEER WALNOTEN INFO 
   

 

 

 

 

 

 

Smartlife budget lamel Longlife lamelparketDecolife vloeren Solidlife massieve houten vloeren Sparky vloer afwerkingsproducten