Bax Houthandel
Uw mandje is momenteel leeg.
Aanbiedingen

Aanbiedingen houten vloeren

Budget lamelparket Lamelparket Massief houten vloer Laminaat MDF plinten wit Vloer accessoires
Vragen?...stel ze ons!

Open onze chat box of:


bax-houthandel-team-new

bel-me-terug

 

BEL: 0342-420880

Zoeken
Waarom Bax Houthandel

MKB OK keurmerk

  • Eigen import en productie
  • Topkwaliteit
  • Service
  • Magazijn en showrooms
  • Snel en veilig online betalen
  • Alles uit voorraad
  • Eigen transport
  • Eigen legteams
  • Scherpe prijzen

Betaal methode

Houten Vloeren Prijzen

prijzen-houten-vloer

Aanvraag Vloeren Offerte

hout-offerte-aanvraag

Vestigingen Bax Houten vloeren

bax-vloeren-vestigingen

Bax Houthandel Brochures

bax-brochureAfdrukken

Budget Lamelparket Garantie | Smart Life Lamelparket Garantie

Budget Lamelparket Garantie

 

Budgetlamel en garantie.

Garantie tussen bedrijf en consument is altijd een gebied waarop frictie zit. Bij natuurproducten in de basis, zien we dat er geen garantie is, als de conditie waarin het natuur- product gehouden moet worden is verstoort.

Toch wilt een bedrijf iets doen om aan het woord garantie inhoud te kunnen geven aan de klant.

Voorwaarden en protocol worden gebouwd en al dan niet onder een organisatie gehangen waardoor we het vertrouwen genieten van de klant. Als er dan een probleem is, dan analyseert men de voorwaarden en besluit men wat te doen. Het woord “normale leef conditie” is bepalend voor garantie.

Door onze jarenlange ervaring en het installeren van enkele duizenden vloeren, blijkt ondanks mondelinge en schriftelijke uitleg dat normale leef condities in abnormale weersomstandigheden vaak worden overschreden of erger, te worden genegeerd. Het product moet hier toch tegen kunnen, is veel gehoord. Helaas voor ons allen, dit is echt niet zo. 

Normale leef conditie wordt bij houten vloeren en lamelparket vloeren vastgesteld als het binnen klimaat dat zich binnen de grenzen van 45% en 65% lucht vochtigheid bevind. Normale leef conditie bij vloerverwarming is in de ondergrens nog strenger: 50%.

De natuur bepaald in eerste instantie hoe vochtig of hoe droog het is. Denk eens aan een winter periode van 2 weken vorst. Uw hygrometer staat al 1 week dik onder de 40%. Bij uw vrienden in het appartement is het zelfs bijna 30%.

Lucht vochtigheid en houten vloeren, wat betekend dat?

We gaan hier uit van een kamer van 5 meter breed en 10 meter lang, 50 m2 oppervlak. De hoogte van de ruimte is 2,5 meter, dus totaal 125 m3.

Lucht van 20 graden met een maximale relatieve lucht vochtigheid van 100% bevat, 1120 gram water.

Dalen we naar 50% dan zien we dat we 610 gram water over houden. We verliezen 510 gram en dat is iets meer dan een halve liter. In de totale ruimte zijn we ruim 63 liter water kwijt.

Dalen we verder van 50% naar het gebied tussen 40% en 30% dan verliezen we tussen 200 en 300 gram per m3 lucht.

In liters water is dit in deze ruimte tussen 25 en ruim 37 liter!!!

Als deze ruimte een houten vloer heeft, waar denkt u dat die 25 tot 37 liter water vandaan komt? U raadt het al, een aanzienlijk deel van het vocht komt uit de houten vloer en dan gaat deze krimpen, werken, kieren en zelfs is lichte scheuring mogelijk en dat willen we geen van allen.

Zitten we nu op 50% lucht vocht en we stijgen naar 70%, dan betekend dit dat we een dikke 2 1/2 van 10 liters emmers met water in de ruimte hebben gegooid.

Wij hopen dat u in ziet dat van 70% naar 50% en van 50% naar 30%  lucht vocht we in de ruimte een verschil hebben van 50 liter tot 74 liter. Dat is zeer en zeer groot en dat kan een houten vloer niet zelf opvangen.

Daarom dienen we tussen 45% en 65% lucht vocht te blijven.

Wat te doen met een houten vloer buiten de normale leefconditie.

 1. Bij te veel vocht, ventileer als het buiten minder vochtig is. Als het buiten te vochtig is,  houdt het huis dan zo veel mogelijk dicht.

Met name massief houten vloeren en parket gaan werken met te veel vocht, 3 lagen lamelparket wat minder. Het meest stabiel blijven 2 laag lamelparket systemen. Lees verder over deze systemen.

2. Wanneer het te droog wordt komen alle houten vloer typen in de problemen.

Hoe krijgen we rond 25 liter water in de ruimte?

Water bakjes en een keertje extra dweilen gaat dat echt niet brengen. De enige meest efficiënte oplossing is een luchtbevochtiger. Een klein slim apparaat wat niet al te duur is kan de lucht vochtigheid rond 15% veranderen. Let wel op de verschillende soorten. Een koud verdamper is onvoldoende u heeft een verdamper met ioniseerder nodig en dan nog het liefst een apparaat dat warme stoom afgeeft. Een koud verdamper geeft rond 0,120 ml per uur, dat is rond 3 liter per dag. Een koud verdamper met ionisator geeft rond 6 liter per dag, hetzelfde apparaat maar dan met warme stoom haalt bijna 10 liter per dag.

In een ruimte van 50 m2 en meer is het verstandig om 2 luchtbevochtigers aan te schaffen die ioniseren en een warme stoom afgeven, dan heeft u per dag rond 20 liter water als capaciteit. Staan deze apparaten 3 dagen aan dan heeft u 60 liter water kunnen toevoegen. Een houten vloer kan eigenlijk niet in de winter zonder luchtbevochtiger.

 

SmartLife Budget Lamelparket Garantie 

Voorwaarden en protocol worden gebouwd en al dan niet onder een organisatie gehangen waardoor we het vertrouwen genieten van de klant. Als er dan een probleem ontstaat, dan analyseert men de voorwaarden en besluit men wat te doen. Het woord “normale leef conditie” is bepalend voor garantie. Zie hier ook de CBW voorwaarden.

 Uw vloer gaat werken, of u wilt of niet als u buiten de normale leef conditie komt.  Uw normale leef conditie is verstoord en de garantie vervalt. De gemiddelde normale gang van zaken.

Nu hebben we een natte zomer met 2 weken een gemiddelde lucht vochtigheid van 73%. met uitschieters naar 85%. uw massieve vloer gaat bol staan. Ook hier valt u buiten de normale leef conditie.

Wij hopen dat u oprecht begrijpt dat wij zo duidelijk mogelijk willen zijn. Wij geven daarom geen garantie binnen normale leef conditie. Wij hebben voor u een verzekering dat wij iets doen juist buiten de normale leef conditie, want dat zijn de periodes waarin er iets met uw houten vloer kan gebeuren.

Deze verzekering geeft u juist de garantie die u wel nodig heeft en lost vele problemen op: garantie-longlife.

Het garantie-SmartLife concept is een garantie poule waarvan u 2x per jaar gebruik van kunt maken. Slechts 1 telefoontje en u wordt geholpen. Deze poule bestaat al meer dan 10 jaar.

Het garantie-SmartLife Concept kost 175,- per jaar en ons advies is, dat als een vloer 1 jaar heeft doorstaan, de kans op een defect wel erg klein is geworden zodat een tweede jaar niet nodig is. Hestel werk wordt kosteloos uitgevoerd, alleen extra materialen, indien nodig, worden in rekening gebracht.

Onder garantie- longlife valt:

1.   houten vloeren, parketvloeren die bol staan door vocht opname (geen lekkage).

2.   Zwevende vloeren die een kier hebben groter dan 1 cm.

3.   Droge cracks in uw houten vloer groter dan 10 cm worden door ons

      opgevuld.

Onder de garantie van Bax Houthandel zelf valt:

1.   Bij installatie het loslaten van plinten, het bol staan van de vloer

      binnen 1 maand na installatie.

2.   1 jaar garantie op het loslaten of deels loslaten van de toplaag van

      lamel parket.

3.   1 jaar garantie op het loslaten van door ons verlijmde delen.

Houten vloer en vloerverwarming, garantie.

Net als vele bedrijven geven wij ook garantie op lamelparket vloeren (niet op budget lamel vloeren) en vloerverwarming, onder naleving van een markt conform protocol. De acceptatie van het long- life-concept maakt onderdeel van onze overeenkomst houten vloeren en vloerverwarming. Wij willen zeker weten dat uw vloer er mooi bij blijft liggen ook als er wat fout gaat.


 

Smartlife budget lamel Longlife lamelparketDecolife vloeren Solidlife massieve houten vloeren Sparky vloer afwerkingsproducten