Bax Houthandel
Uw mandje is momenteel leeg.
Aanbiedingen

Aanbiedingen houten vloeren

 Budget lamelparket Lamelparket Massief houten vloer Laminaat MDF plinten wit Vloer accessoires
Vragen?...stel ze ons!

Open onze chat box of:


bax-houthandel-team-new

bel-me-terug

 

BEL: 0342-420880

Zoeken
Waarom Bax Houthandel

MKB OK keurmerk

 • Eigen import en productie
 • Topkwaliteit
 • Service
 • Magazijn en showrooms
 • Snel en veilig online betalen
 • Alles uit voorraad
 • Eigen transport
 • Eigen legteams
 • Scherpe prijzen

Betaal methode

Houten Vloeren Prijzen

prijzen-houten-vloer

Aanvraag Vloeren Offerte

hout-offerte-aanvraag

Vestigingen Bax Houten vloeren

bax-vloeren-vestigingen

Bax Houthandel Brochures

bax-brochureAfdrukken

Longlife Lamelparket | Longlife Parketvloeren | Longlife Vloerdelen

Longlife Lamelparket

Doelstelling van het product
Long life lamelparket (duoplank, combiplank of multivloer) is dat deze is gemaakt als 100% vervanger van een massief houten vloer. Het is geen vervanger van laminaat of een fineerparket. Daarvoor verwijzen wij u naar budgetlamel. Lamelparket van Bax Houthandel is een natuurproduct dat met zorg is ontworpen om veel stabieler te zijn dan een massief houten vloer of parket. U kunt de stabiliteit verhouding zien tussen 2 laag lamelparket en een massieve houten vloer in werking als 1:10. Een grote stap vooruit in het beperken van werken van een houten vloer.  

 

Lees hier over de kwaliteitsverschillen binnen lamelparket: lamelparket kwaliteit.

 

LAMELPARKET

 

Kijk voor 19mm dik lamelparket aanbiedingen: Aanbiedingen lamelparket  of de prijslijst: Prijzen lamelparket

 

lamelparket

Waarom is lamelparket stabieler?
Kijk eens goed naar de kopse kant van een massieve plank. We zien bv rechts een voeg en links een mes. U kunt een houten vloer schuren tot rond 2 mm boven het mes en voeg. Schuurt u verder dan gaan de mes en voeg verbindingen kapot en uw vloer is op. Dat stukje tot daar waar we kunnen schuren is bij massief hout niet anders dan een toplaag. Het deel 2 mm + mes en voeg en het stukje eronder is eigenlijk constructie materiaal. Dit stuk constructie materiaal is in hoofdzaak verantwoordelijk voor de werking van een massieve plank of parket. klik op lees verder voor het plaatje.

 

Het verschil tussen lamel parket en houten vloeren.

 

massief vloerdeel toplaagDe beste drager voor de toplaag is watervast multiplex, met een minimale dikte van 15mm voor lamelparket. Een 2 laag lamelparket. Zie het plaatje onder de massieve plank. Wij zien varianten in de markt van gewoon multiplex met een dikte van 11mm. Deze zijn echt  minder van kwaliteit. Daarnaast zien we veel varianten met houten latjes, ook wel 3 laag parket genoemd. Lees de verschillen 2 en 3 laag parket: kwaliteit 2-3-laag. 2 laag lamelparket is beter dan 3 laag. Dan hebben we de categorie spaanplaat, MDF en HDF, deze zijn minder stabiel doordat het draag materiaal water gevoelig is. Het zal u niet verbazen dat Bax Houthandel watervast multiplex gebruikt met een dikte van 15 mm onder de houten toplaag van 4 mm. Zelfs voor budgetlamel gebruiken we nog watervast multiplex van 12 mm.

 

  lamelparket-multiplank-duoplank-combiplankLet dan op de soort onderlaag die onder het hardhout zit. Het ene lamelparket is het andere niet. Lees ook houten vloeren product vergelijking.

 

Een paar voordelen van eiken lamelparket (duoplanken)

1. Slechts minder dan 10% werking ten opzichte van een massief vloer. Uw vloer blijft meer vlak en mooier.

2. Zo maar euro 8/m2 goedkoper dan de massieve variant.

3. Vergelijkbare slijtlaag als bij een massieve plank.

4. Door gebruik van minder hardhout, milieuvriendelijker.

5. Veel minder gevoelig voor vocht.
 

 

  LAMELPARKET / MULTIPLANKEN,  va €  17,50/m2   

Smart life budget lamel
Budget lamel
vloeren

showroom longlife lamelparket
Lamelparket
 showroom

Aanbieding lamelparket
Aanbieding
lamelparket

Prijzen lamelparket
Prijzen
lamelparket

lamelparket vloerverwarming
Vloerverwarming
houten vloeren

 

   ALGEMENE ZAKEN   

 

Houten vloeren leggen algemeen
Installatie

Sparky afwerktechnieken
Afwerkingen

Afwerking en onderhoud van houten vloeren en lamelparket
Onderhoud

Houten vloeren product vergelijking
Productvergelijk

Luchtbevochtiger
Luchtvocht

 

 

Evenals bij massieve planken laat lamelparket zich heel mooi bewerken met transparante olie of kleur olie, om van het hout een specifiek karakter op te roepen.

Vanwege de hoge stabiliteit van de Long Life producten zijn wij in staat om u bijvoorbeeld eiken aan te bieden in een breedte tot 40 cm. Kijk eens bij onze speciale afdeling voor hele brede delen:

Bax Houthandel heeft meerdere soorten eiken in lamel parket varianten:

 1. Europees eiken, gemiddeld geler van kleur, fijne nerf en heeft spiegels
 2. Amerikaans eiken, bruiner van kleur, robuuste nerf, weinig spiegels.
 3. Russisch eiken, licht van kleur, zeer fijne nerf.
 4. Aziatisch eiken. Gele bruine en witte tonen.  

Eiken is sinds jaar en dag een van de meest verkochte vloeren. Direct uw  lamelparket (duoplank) uit onze eigen fabriek heeft naast de scherpe prijzen voor u nog meer voordelen. Door veel aandacht te hebben voor productontwikkeling is Bax Houthandel in staat steeds nieuwe lamelparket (duoplank) hout soorten aan te bieden. Daarnaast ontwikkelen wij ook technieken om de bestaande collectie een andere uitstraling te kunnen geven. U vind dit terug in onze collectie verouderd lamelparket (duoplank). Deze collectie treft u aan in onze showroom-long-life.

 

Alles over Long Life lamel parket.

 

Toepassing mogelijkheid.

De toepassing van lamelparket gaat heel ver. In principe kunt u de vloer in het interieur over al toepassen. Alleen als draag vloer op een balken constructie heeft u massief hout of een platen ondervloer nodig. Long Life lamelparket is heel goed te monteren op houten latten, ook wel rachels genoemd.

Dit type lamelparket is goed toepasbaar op vloerverwarming en is een goede vloer voor stand bouw en voor gebruik winkel inrichting bijvoorbeeld de horeca. Zeker als horeca vloer is een groot deel van het verouderd lamelparket zeer geschikt.

 
Long life lamelparket en haar specificatie.

Inhoudelijk kunt u de details vinden in onze product data sheet: specificatie-long-life.

Samengevat: u treft in Long Life lamelparket een 19 mm dik vloerdeel die opgebouwd is uit een toplaag van 4 mm die watervast verlijmd is op weer watervast muliplex. 

 Vloerdelen breder dan 25 cm hebben een toplaag van rond 3,5-3,0 mm.

 

Long Life lamel parket en de leg instructie.

Lamelparket uit de Long Life lijn is op veel manieren te installeren. Zwevend, verlijmd op beton of houten platen. Op houten rachels of vernagelt op houten platen. Onze voorkeur gaat uit naar vastleggen. Een zwevende techniek is voor alle houten vloeren een mindere techniek. De vloer die zwevend wordt aangebracht is gevoelig voor het krijgen van kieren.

 

Long Life lamelparket en garantie.

 De vraag is bij garantie, wat kan er fout gaan of fout zijn bij een product.

Analyseren wij lamelparket dan onderscheiden we 2 aspecten:

1. De verlijming en 2. Voorwaarden die betrekking hebben op een natuur product.

Op de verlijming heeft u garantie, lees garantie-longlife.

Natuur producten behoren binnen een leef conditie gehouden te worden. Wij hebben het met houten vloerdelen dan specifiek over vochtigheid. Als het te nat is kan de vloer te veel uitzetten, dit is meestal geen probleem. Door de opbouw met watervast multiplex is ons lamelparket veel minder vocht gevoelig. Het uitdrogen van lamelparket moet u proberen te voorkomen. Net als alle andere houten vloeren soorten loopt u door uitdrogen een grote kans op kiertjes en zelfs cracks kunnen voorkomen als u de vloer verwaarloosd tijdens een droge periode. Droog is onder 45% lucht vochtigheid. met een luchtbevochtiger kunt u veel van de problemen met een lamelparket voorkomen. U lees er inhoudelijk veel meer over in het artikel: luchtbevochtiger.

 

Long Life lamelparket en enkele uitvoeringen.

 

Extra breed lamelparket (duoplank)

Brede planken , brede vloerdelen, breed lamelparket is bij Bax Houthandel is ruime mate vertegenwoordigd in het assortiment.
Brede planken als houten vloer is heel bijzonder en is niet makkelijk verkrijgbaar. Bax Houthandel BV heeft voor u een pakket bestaande uit eiken, verouderde vloeren en hele speciale houtsoorten.

23 cm oude brede vloeren 

 1. Europees eiken select rustiek
 2. Russisch eiken O/S mix SR
 3. Verouderd Europees eiken
 4. Stone washed eiken
 5. Acacia, op aanvraag
 6. Verouderde scheepsdek vloeren

Een verzameling hele brede delen die u nergens in Nederland zult aantreffen, tenzij wij deze als leverancier aanleveren.
 
Binnen de range Euro 49,95 - 55,95 /m2

We gaan in eigen productie zelf verder. Wij zijn in staat om eiken lamel parket in select rustieke vorm, dus wel met knoestjes, te produceren in breedtes tot 40 cm.

Eiken lamel parket

Eiken is sinds jaar en dag een van de meest verkochte vloeren. Door het veel stabielere karakter van lamel parket kunnen wij zelf eiken produceren tot wel 40 cm breed.
 
Bax Houthandel heeft meerdere soorten eiken in lamel parket varianten: Europees eiken, gemiddeld geler van kleur, fijne nerf en heeft spiegels 2. Amerikaans eiken, bruiner van kleur, robuuste nerf, weinig spiegels. 3. Russisch eiken, licht van kleur, zeer fijne nerf. 4. Aziatisch eiken. Gele bruine en witte tonen.

Oude planken vloeren

In de laatste jaren zien wij meer ontwikkeling in het verouderen van lamelparket (duoplank), met name in eiken. Eiken is vele male harder dan grenen en vuren en diverse bewerkingen geven een zeer oude uitstraling die met grenen en vuren nooit kan worden bereikt.

Doordat eiken rijk is aan looizuur laat het zich mooi verouderen.

Bax Houthandel is een van de weinige bedrijven in Nederland die naast verouderd eiken ook andere houtsoorten heeft die een oude basis uitstraling hebben verder een verouderd proces te laten ondergaan.

Bax Houthandel levert u oude eiken houten vloeren, parketvloeren af na de volgende behandelingen.

 1. Licht gerookt
 2. Donker gerookt
 3. Borstelen
 4. Reliëf verouderd
 5. Stone washed.
 6. Gebutst
 7. Hand geschraapt
 8. White wash / grey wash
 9. Combinaties van bovenstaande  

Smartlife budget lamel Longlife lamelparketDecolife vloeren Solidlife massieve houten vloeren Sparky vloer afwerkingsproducten