Bax Houthandel
Uw mandje is momenteel leeg.
Aanbiedingen

Aanbiedingen houten vloeren

Budget lamelparket Lamelparket Massief houten vloer Laminaat MDF plinten wit Vloer accessoires
Vragen?...stel ze ons!

Open onze chat box of:


bax-houthandel-team-new

bel-me-terug

 

BEL: 0342-420880

Zoeken
Waarom Bax Houthandel

MKB OK keurmerk

  • Eigen import en productie
  • Topkwaliteit
  • Service
  • Magazijn en showrooms
  • Snel en veilig online betalen
  • Alles uit voorraad
  • Eigen transport
  • Eigen legteams
  • Scherpe prijzen

Betaal methode

Houten Vloeren Prijzen

prijzen-houten-vloer

Aanvraag Vloeren Offerte

hout-offerte-aanvraag

Vestigingen Bax Houten vloeren

bax-vloeren-vestigingen

Bax Houthandel Brochures

bax-brochureAfdrukken

Massieve Houten Vloeren | Solid life massieve planken | 30 Houtsoorten!

Massieve Houten Vloeren

Massieve houten vloeren worden door Bax Houthandel geproduceerd onder Solid life. De Bax houten vloer van Solid life is verkrijgbaar in zeker 30 verschillende houtsoorten afkomstig van over de gehele wereld. zie show room: Solid life houten vloeren en prijslijst-solid-life. Deze massieve houten planken zijn leverbaar in diverse breedte. Massieve vloerdelen, ook wel solidfloor genoemd, worden gemaakt in 20 mm dikke planken. Kijk goed naar de grading, hout selectie.

Doelstelling van het product.

De solid life producten zijn ontworpen voor interieurs waarbij een vloer wat mag werken of men gewoon weg een door en door massieve houten plank wilt hebben. Al eeuwen worden overal in de wereld massief houten vloerdelen gebruikt. Van koloniale uitstraling tot specifiek Balie stijl of landhuisdelen of zelfs oude trein wagon planken. In dit massieve segment is heel veel creativiteit. Massief hout is een goede  keuze als men beseft dat te veel en te weinig vocht in de lucht

de houten vloer laat werken. Lees het artikel over luchtbevochtiger hoe dit te beheren. Voor het vergelijken van de verschillende producten in de markt lees product vergelijking. Massief hout is net als lamelparket zeer goed te verouderen, deze oude-planken geven juist die uitstraling die we in oude huizen zien. De chapel achtige veroudering technieken vindt u uiteraard ook bij ons bax showroom massief houten vloerenalleen is het prijskaartje anders.

Massieve planken, solidfloor, binnen solid life verdeeld in 3 categorieën:

1. oude planken of chapelparket achtige, op vele manieren verouderd.

2. massief eiken houten vloeren met 4 soorten eiken met totaal zo'n 30 mogelijkheden.

3. rond 17 hout soorten in solid life, eens wat anders!

 

 

 

1. oude planken, verouderde vloeren.

 Verouderde vloeren is een verzamel naam voor vele mogelijkheden in uitstraling. De pagina oude-planken gaat daar specifiek op in. U heeft bij massief hout de keuze uit:

chapelparket-oude-vloeren-verouderdroken van vloerdelen en al dan niet geborsteld. De specifieke kleur olie die u daarbij kiest kan een heel specifiek karakter op roepen. Van kalk grijs tot white wash effecten. Mooie koele tinten in een oude look.

U heeft de keuze uit enkel roken, dubbel roken, borstelen, stone wash en vele kleur mogelijkheden.

 

2. massieve eiken houten vloeren met 4 soorten eiken met totaal zo'n 30 mogelijkheden.

U heeft de keuze uit Europees eiken, Amerikaans eiken, rood eiken, Russisch eiken. Grading over hoe groot knoesten mogen zijn maakt u vloer strak en modern of lekker leefbaar en een oude look door grotere knoesten. Ook hier heeft de solidfloor of massieve houten vloer vele keuze.

3. rond 17 hout soorten in solid life, eens wat anders!

Eiken houten vloeren zijn erg populair. Het interieur wordt speciaal door de keuze van een speciale massief houten vloer. Van houtsoorten uit Brazilië, tauari, goncalo of tijger hout, robijn of curupixa, sucupira of zwarte kabbas, ipé, jatoba, macaco. Afrikaans hout hebben wij in vorm van wengé en afzelia. Merbau uit Indonesië. Uit Canada en USA, white maple en brown maple ook wel esdoorn genoemd. En walnoten, kersen. Uit Europa, beuken en grenen.

 

Alles over solid life massieve planken.

Toepassing mogelijkheid.

De toepassing van massief houten planken kan overal daar waar het niet te vochtig is en niet te warm. In een nieuw bouw huis is het niet aan te raden, tenzij het beton ook echt droog is, u kunt dit laten meten door ons. Eigenlijk in alle ruimtes waar een normale leef conditie met een relatieve lucht vochtigheid tussen 45% en 65% gerealiseerd kan worden is geschikt voor massief hout.

Voor een vloerverwarming is naast de RC waarde ook de grotere kans op vocht onttrekking een massief houten plank niet de eerste keus als houten vloer. Kijk voor vloerverwarming en nieuw bouw huizen naar de long life lijn met lamelparket dat daar wel tegen kan.

Massief hout is geschikt om over een balk laag heen te plaatsen, om de werking te reduceren adviseren wij om hier toch eerst een houten platen vloer op te leggen daarna folie en de massief houten vloerdelen hier blind op te vernagelen.

Solid life massief hout en de specificatie.

Als basis is een massief houten vloer opgebouwd uit massief houten planken van 20 mm dik. De massieve vloerdelen zijn gedroogd naar 10-12% vochtigheid waardoor ze in een leef conditie van 45%-65% lucht vochtigheid het minst werken. Zie voor meer details specificatie-solid-life.

Solid life massieve planken en de leg instructie.

Een massief houten vloer behoort eigenlijk niet zwevend te worden aangebracht, tenzij het echt niet anders kan. Op rachels of houten platen blind vernagelen heeft de voorkeur. Verlijmen aan platen of beton kan ook, alleen ontneemt u de mogelijkheid op herstel van de vloer. Lees verder leginstructie-solid-life.

Solid Life massief hout en garantie.

De vraag is, wat voor problemen kunnen er ontstaan bij massief hout. Het kan werken. Dat is de basis. De werking komt door fluctuatie van de relatieve lucht vochtigheid. Deze behoort tussen 45% en 65% te zijn. Zitten we daar onder of boven dan werkt de vloer. Op dit aspect geeft niemand garantie, zelfs de CBW voorwaarden niet en wij ook niet.

Voor vloeren die door ons worden aangebracht is het verstandig om een garantie-longlife aan te kopen. Daarbij is het verstandig om in de winter een luchtbevochtiger te hebben en goed om te gaan met een natte periode in Nederland. Zie verder garantie-solid-life.

Voor de juiste uitstraling van het hout, zeker als het gaat om de hoeveelheid knoesten, lees grading, hout selecties.

Smartlife budget lamel Longlife lamelparketDecolife vloeren Solidlife massieve houten vloeren Sparky vloer afwerkingsproducten